Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ολυμπιακός Βόλου - ΠΑΟΚ 1-2 (videos)

Με τα γκολ των Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδη ο ΠΑΟΚ πέρασε για δεύτερη φορά φέτος από το Πανθεσσαλικό (2-1), πέτυχε τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμες αγωνιστικές των play off και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Χάβος: "Δίκαιη η νίκη μας". (videos)
Σχετικά links
Η εικόνα του αγώνα:
Αισθητά καλύτερος από τον αντίπαλό του ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης, διάστημα στο οποίο έφτασε αρκετές φορές με αξιώσεις στα καρέ του ΠΑΟΚ.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν φανερό πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι και οι μόνες προσπάθειες ανάπτυξης στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους, προήλθαν από μερικές μακρινές μπαλιές με αποδέκτες τους Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδη.
Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε να απειλήσει κυρίως από την αριστερή πτέρυγα, όμως οι παίκτες του δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Κώστα Χαλκιά ούτε τον Πάμπλο Κοντρέρας στο συρτό φάουλ του Μαρτίν στο 12ο λεπτό.
Στο δεύτερο μισό του ημιχρόνου, ο Πάμπλο Γκαρσία ανέβασε την απόδοσή του και ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το ματς. Το τραγικό λάθος του Έλντιν Γιακούποβιτς και η ολιγωρία των Τομάς και Σζέλεσι έδωσαν την ευκαιρία στον Αντελίνο Βιεϊρίνια να σημειώσει ένα ιδιαίτερα εύκολο γκολ στο 33'.

Η βαθμολογία των πλέι οφ: 1. ΠΑΟΚ 6 βαθμοί
2. ΑΕΚ 5 βαθμοί
3. Παναθηναϊκός 4 βαθμοί
4. Ολυμπιακός Βόλου 0 βαθμοί
Μετά το ανέλπιστο προβάδισμα του "δικεφάλου", ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν έγινε τίποτα αξιοσημείωτο. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μάκης Χάβος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Γιώργο Φωτάκη με σκοπό να ενισχύσει το δημιουργικό κομμάτι της ομάδας του. Και τα κατάφερε... Ο 29χρονος μέσος έκανε τη διαφορά στο μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης, ενώ έβγαλε την εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Σαλπιγγίδη στη φάση του δευτέρου γκολ.
Η άμεση απάντηση του Βόλου με το καταπληκτικό τέρμα του Μαρτίν (στο 62ο λεπτό) έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς, που προς στιγμήν έμοιαζε να καταλήγει προς την πλευρά των φιλοξενούμενων.


Η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη ανέβασε στροφές στο υπόλοιπο διάστημα της αναμέτρησης, χάνοντας μάλιστα δύο κλασικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει με τον Νέμεθ, όμως το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τις νίκες του στα play off και έδειξε πως βρίσκεται σε καλό δρόμο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Το κλειδί: Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ πήρε ένα ανέλπιστο προβάδισμα με το τραγικό λάθος του Γιακούποβιτς. Μέχρι εκείνη τη στιγμή (33ο λεπτό), ο "δικέφαλος" είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.

MVP: Ο Γιώργος Φωτάκης. Η είσοδός του στο ματς έδωσε χρώμα στο κομμάτι της δημιουργίας του ΠΑΟΚ. Μάλιστα έβγαλε την ασίστ για το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, άσχετα αν ο Σαλπιγγίδης αστόχησε στην πρώτη προσπάθειά του.
Αδύναμος κρίκος: Ο Κρίστιαν Νέμεθ. Με τη συμπλήρωση 64 λεπτών παιχνιδιού πέρασε στον αγωνιστικό χώρο για να ενισχύσει την ομάδα του στο επιθετικό κομμάτι, ωστόσο κάθε άλλο παρά δικαίωσε τον Μάκη Κατσαβάκη. Έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, τη μία με εξ επαφής σουτ, την άλλη με κοντινή κεφαλιά.
 πηγη:contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου