Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Μαθήματα "κυκλοφορίας" από την Μπάρτσα (videos)


Η αποθέωση της απλότητας. Τα παιδιά του Πεπ Γκουρντιόλα διδάσκουν ποδόσφαιρο κάνοντας τα προφανή. Πασάρουν κατά ριπάς, εκθέτοντας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία φαντάζει απέναντί τους μικρομεσαία ομάδα. (videos)
Το απλό είναι και το πιο δύσκολο έχει πει ο σοφός του ποδοσφαίρου και η ρήση αυτή βρίσκει εφαρμογή στο φαινόμενο Μπαρτσελόνα. Μια ομάδα που αρέσκεται να κάνει προφανή. Πάσα, πάσα, πάσα και γκολ. Το βράδυ του Σαββάτου στο Γουέμπλεϊ, θα περίμενε κανείς να δει τη Μάντσεστερ να προβάλει σθεναρή αντίσταση στην προσπάθεια της να αποδείξει πως υπάρχει αντίπαλον δέος. Μάταια όμως αφού οι παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δυσκολεύονταν από ένα σημείο και έπειτα ακόμη και να παρακολουθήσουν τις γρήγορες εναλλαγές της μπάλας από τους αντιπάλους τους.
Η στατιστική υπηρεσία κατέγραψε 667 ολοκληρωμένες πάσες για την Μπαρτσελόνα στις 772 που επιχείρησαν συνολικά οι παίκτες της Καταλονικής ομάδας. Ποσοστό "ευστοχίας" 86%. Η σπουδαιότητα του επιτεύγματος αυτού ωστόσο γίνεται αντιληπτή αν συγκρίνει κανείς τις επιδόσεις των μεν με τους δε. Για παράδειγμα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ολοκλήρωσε 301 πάσες στις 419 που επιχειρήθηκαν, πασάροντας δηλαδή με ποσοστό ευστοχίας 72%. Με λίγα λόγια οι πρωταθλητές Ευρώπης πραγματοποίησαν 248 εύστοχες πάσες περισσότερες, απ' όσες επιχείρησαν συνολικά (εύστοχες και άστοχες) οι παίκτες της Γιουνάιτεντ.
Δείτε στο πινακάκι που ακολουθεί τα στατιστικά που αφορούν τις πάσες όλων όσοι αγωνίστηκαν:
Το στατιστικό της κατοχής αποδεικνύει και πάλι την ανωτερότητα της Μπάρτσα, με την Μάντσεστερ να καταφέρνει να κρατήσει την μπάλα μόλις για το 37% του συνολικού χρόνου που παίχτηκε ποδόσφαιρο. Εξάλλου οι “μπλαουγκράνα” πραγματοποίησαν 19 τελικές προσπάθειες την ώρα που οι Άγγλοι κατάφεραν να απειλήσουν μόλις 4 φορές την εστία του Βαλντές ενώ οι “κόκκινοι διάβολοι” δεν κατάφεραν να στήσουν τη μπάλα ούτε μια φορά στη γωνία του κόρνερ σε αντίθεση με τους Καταλανούς που κέρδισαν 6.
Δείτε στο πινακάκι που ακολουθεί τα βασικότερα στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης:
 
Δείτε στα videos που ακολουθούν τα τρία γκολ της Μπαρτσελόνα που αποτελούν προϊόν για σεμινάριο, αφού εφαρμόζεται -τουλάχιστον στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις- το πάσα, πάσα, πάσα και γκολ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου